Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

CO

2

neutralt website

Den Grønne Guide deltager i ordningen for
CO2-neutrale hjemmesider.

Det betyder, at CO2-udledningen fra både websitet og brugerne af websitet er neutraliseret gennem målbare CO2-reduktioner. 

Reduktionerne sker bl.a. ved opstilling af nye, vedvarende energikilder (eks. vindmøller) og ved deltagelse i kontrollerede, CO2-reducerende projekter (eks. energieffektive komfurer som reducerer den lokale skovrydning)

Det er tiltag som Det Økologisk Råd vurderer er blandt de mest effektive i dag.

En sidegevinst er at CO2-besparelsen ved at deltage i ordningen langt overstiger den samlede trafik på hjemmesiden - faktisk så meget at det også dækker de øvrige aktiviteter fra Den Grønne Guides kontor.

Den Grønne guide er dermed CO2 neutral - men det er jo ikke helt korrekt: Godt nok opfører jeg mig naturligvis så klimavenligt som muligt i min praksis. Men jeg bruger stadig strøm til fx min pc, og jf. Ørsted er 36% (2017) af min strøm baseret på fossile brændsler. Jeg har altså blot kompenseret for min CO2 udledning ved at deltage i denne ordning.

Men nu er der da gjort en ret effektiv indsats!
Du kan læse mere om CO2 neutralt website her ...