Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk
Grønne nyheder 21. maj 2015
Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...

Ta' Isefjorden rundt med 4 færger

En lille personlig stor oplevelse: I Kr. Himmel­farts­dagene cyklede jeg sammen med min kone rundt om Isefjorden på stier, markveje, skovveje, gennem sommerhusområder, på klinter, op og ned ad randmoræner - det er en super flot kultur- og natur-tur. Vi kan især anbefale B&B Hjertegården i Odsherred og Cafe Danner på Jægerspris Slot. Vi besøgte et par museer undervejs, og fandt nemt cykelvejen efter skilte og de vandfaste kort. Færgepris 150 kr/pers. til alle fire færger inkl. cykel.

Det er bæredygtig ferie, der giver overskud :)
Se mere på 4faerger.dk
og turbeskrivelsen med kort her:
http://naturstyrelsen.dk/publikationer/andre-foldere/fjordstien/

"Vi cykler i dag" - søndag den 7/6


Cyklistforbundet i Allerød arrangerer en cykeltur til kommunens nordvestlige hjørne omkring Kollerød og Børstingerød Mose og fortsætter til de store natur- og råstofområder omkring Ugggeløse Skov og Nymølle. Undervejs er der historier om geologien og naturen v/ geolog Steen Andersen og forstfuldmægtig Torsten Dybkjær.

Mødested:  Allerød Bibliotek
Tidspunkt: Kl. 10:30 - 15
Turlængde:  Ca. 25 km
Hastighed: 15 km/t
Medbring: Frokost og drikkevarer
Det er en gratis familiecykeltur for alle. Turen indgår i det landsdækkende arrangement "Vi cykler i dag".

Drop giften i haven


I foråret har jeg arrangeret redekassebygning, udlevering af kompostorm og økologiske havekurser. Fælles for disse arrangementer er sloganet "Liv i haven - uden gift".


Andre kræfter arbejder også for at beskytte grundvandet - så vi kan sikre rent drikkevand til fremtiden. Danmarks Naturfrednings­forening har sammen med Praktisk Økologi lanceret hjemmesiden ’giftfri have’. Her kan du besøge siden og melde din have til ’giftfri have’ - hvis altså at du ikke bruger gift!
giftfri-have.dk

Kommunen arbejder hele tiden for at sikre grundvandet, og siden 1996 er der ikke brugt giftstoffer på kommunens arealer, hverken på idrætsanlæg, grønne arealer eller marker der er forpagtet ud.