Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grønne nyheder 4. april 2017

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...

Orm til komposten søndag den 23. april


Søndag den 23. april kan du få gratis kompostorm på Genbrugspladsen. Fra kl. 10 vil ormene være ”portionsanrettede” - lige til at tage med hjem til beholderen. Har du spørgsmål til livet i din kompost, så vil jeg være på pladsen ved ormene fra kl. 10 - 12:30.

Du kan finde god kompostsviden her ...

Hvis du først kommer på Genbrugspladsen en af de efterfølgende dage, så vil der sikkert stadig være orm til dig - det kan godt være at du selv skal skovle dem op i din spand eller pose :-)

Sådan spreder du dine orm til andre

Du er naturligvis velkommen til at tage en pose orm med hjem til din nabo - kompostorm kan godt lide samkørsel ;-)

Senere på sæsonen kan du rundhåndet dele orm ud: Du åbner kompostbeholderen og skraber det øverste friske lag til side. Så ligger der sikkert masser af orm, og bare en lille håndfuld er nok til at pode din nabos kompost.

Lad cykelglæden sprudle


Nu er det tid til at prikke til kollegaerne og melde dit hold til årets udgave af VI CYKLER TIL ARBEJDE.

I VI CYKLER TIL ARBEJDE er alle vindere, for der er gevinst hver gang du tager cyklen -  du bliver sundere, får bedre kondital, sparer penge og får mere energi. Og du får flere til at tage cyklen i hverdagen - hver 10.  deltager er en ny cyklist.

Og al forskning viser tilmed, at cykelpendlere er de lykkeligste pendlere! Så prøv også at invitere til de kollegaer, der ikke plejer at cykle til arbejde.

Sådan cykler vi med i Allerød
Der er en stor chance for at din virksomhed vinder, for vi holder en lodtrækning mellem alle cykelholdene i Allerød Kommune.

Præmie ved lodtrækning er lækkert cykelgrej fra Pauli Cykler for i alt 5.000 kr. til deltagerne på det vindende hold.

Der er også en cykelpræmie på 5.000 kr. i en battle  mellem de største virksomheder, som har den højeste deltagerprocent .

Endelig er der 10 gavekort til Pauli Cykler  til holdkaptajnerne ved præmieoverrækkelsen onsdag den 14/6 kl. 15:30 ved Allerød Bibliotek.

Tilmeldingen til lodtrækningen sker helt automatisk: Hvis et cykelhold deltager i landskampagnen, så er cykelholdet også med i den lokale lodtrækning. Der trækkes lod blandt alle cykelhold på virksomhederne i Allerød. Hver deltager har et lod, så jo flere der deltager på din virksomhed - jo større er chancen for at vinde.
Sumpmejse - foto: Bjørli Lehrmann