Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grønne nyheder 15. august 2017

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...

Luk op for livet i din have


Bliv vild med vilje - besøg Den Grønne Guide foran Nordea til Aktiv Fritid 19/8

De fleste i Allerød har en have, og den er et grønt fristed. Ikke kun for børn og voksne der kommer trætte hjem, men også for de vilde dyr og planter - hvis du giver dem plads. Din have har en vigtig funktion og du kan få gode oplevelser, hvis du inviterer naturen indenfor. Til Aktiv Fritid står vi foran Nordea med masser af viden og gode tilbud med små nemme ideer til at lukke op for livet i din have.

Levesteder
- for mennesker, dyr og planter
Det handler om mangfoldighed af arter. Det er bare ikke helt til at forudsige, hvad der sker - heldigvis. Hvis du sætter en mejsekasse op, så kan der altså også komme andre fugle i den - eller humlebier og flagermus.  Så det gælder om at give plads i haven til forskellige levesteder: Lyst og mørkt, tørt og vådt. Hvor god er din egen have? Det kan du teste hos os!

Fuglene
Hos Arne og Fuglegruppen kan du se en masse forskellige fuglekasser. Og måske har du hørt om de mange fuglekasser på Mølleåens Goldklub? Her kan du få de første resultater fra det enestående projekt.
Sumpmejse - foto: Bjørli Lehrmann
Smådyrene
Naturvejleder Bjørli viser sin have-diversitetsvogn hvor du sammen med dine børn kan gå på opdagelse og finde småkravl, og se et hotel for insekter.

Blomsterne
Kurt Borella viser hvordan du får plads til forskellige levesteder i din have - og fortæller hvorfor en artsrig blomsterhave er så vigtig. Du kan teste hvor mange point din have scorer på naturværdi - og så kan du få frø med hjem til en blomstereng.

Caféen
Hos Leif og Svava kan du smage på insekter - de knaser så herligt! Du får sikkert lidt brød og pesto til. Og så får du en flot haveplakat i akvarel til at tage med hjem til inspiration.

Vild med vilje - vi ses ved Nordea.
Links til vores tema på Aktiv Fritid

Fugle i haven
Grøn glæde i Allerød
Mål din bioscore i haven
Arter i engblandingen fra DLF