Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grønne nyheder 6. december 2017

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...
Sumpmejse - foto: Bjørli Lehrmann

Julegave med mening
- giv en billet til foredraget med
Tor Nørretranders

Se frem - Fra opløsningstid til oplysningstid

Ved Tor Nørtranders

Klimaforandringer og flygtningekrise. Fake news og postfaktualitet. Højrepopulismens fremmarch i Europa, truslen fra Nordkoreas atomvåben og amerikanernes valg af Trump.
"Det kan føles, som om vi lever i en opløsnings­tid, hvor alt går ad helvede til. Men faktisk står vi på kanten til en ny oplysningstid" siger forfatteren Tor Nørretranders.
I sin nye bog argumenterer han for, at vi skal Se frem - som bogen hedder - i stedet for at blive lammet af apati, sådan som han oplever, at vi gør.
"Samfundet minder mig om en deprimeret person" siger Tor Nørretranders og fortsætter:
"Virkelig mange af os har en tendens til at være mere modløse og hænge mere med næbbet, end vi havde behøvet."

Det kan godt være, at det føles som om det hele går i opløsning i disse år: sandheden, sam­fundet, sjælefreden.  Men en ny oplysningstid er på vej. Vi skal finde modet til at tænke selvstændigt og til at tænke på hinanden.

Vi skal se frem. 

Det gør vi også hele tiden. Menneskehjernen er en forudsiger. Den skaber hele tiden forvent­ninger og lærer af sine fejl. Vi kan forandre vores verden, fordi vi kan forestille os en anden verden.

I foredraget ”Se frem - Fra opløsningstid til oplysningstid” fortæller Tor Nørretranders om en række nye videnskabelige erkendelser som sammen bliver til et overraskende billede af mennesket som et fremadskuende væsen.

Nu mangler vi bare at tage os selv alvorligt og løse klodens kriser, så livet kan gives videre med nyt liv.  


Tid og sted
Torsdag den 25. januar 2018 kl. 19 - 21
på Allerød Bibliotek.

Køb billet
Du kan købe billetter på Allerød Biblioteks hjemmeside HER . . .

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Allerød Bibliotek.
Tor Nørretranders

Tor Nørretranders er en faglitterær forfatter, som primært beskæftiger sig med det at være menneske.
Tor har skrevet om alt fra naturvidenskabens rolle i den moderne kultur, over miljøproblemer, krig og fred, til fremtiden, kreativiteten, troens betydning og hvad vi skal have at spise.

Tor Nørretranders har blandt andet skrevet de populære bøger "Det udelelige om Niels Bohr og kvantefysik", "Mærk verden" som for alvor blev Tors gennembrud som forfatter,
"Det generøse menneske" og "Menneskeføde", ”Vær Nær” og senest ”Se Frem”. Udover sit forfatterskab har Tor skrevet et væld af artikler og medvirket i utallige arrangementer.