Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grønne nyheder 25. januar 2017

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...

Kursus:
Selvforsyning til husbehov
- kom tidligt i gang

Mangler du ideer til, hvordan du får mest ud af din økologiske have? Vil du gerne undgå at bruge kemi i din have? Vil du gerne dyrke din have så klimavenligt som muligt?

Kurset er for alle, der har lyst til at dyrke haven uden brug af kunstgødning og sprøjte­gifte, og gerne vil have et godt resultat ud af have­arbejdet og se dyrelivet udfolde sig. Alle kan deltage, det kræver ingen forudsætninger andet end lysten til at være med.

HVOR OG HVORNÅR
Kurset afholdes over tre onsdage på Allerød Bibliotek: 15., 22. og 29. marts 2017 kl. 19. til ca. 21.30. Kurset er et sammenhængende forløb, og det er derfor ikke muligt at melde sig til enkelte aftener.

PROGRAM
Onsdag den 15. marts
Den første kursusgang vil være en introduktion til de økologiske principper omkring gødning og jordforbedring. Vi gennemgår fremstilling af kompost, gødning af planteudtræk og grønt­gødningsplanter.

Onsdag den 22. marts
Den økologiske køkkenhave er et kapitel for sig. Denne aften vil give inspiration til, hvor­dan du kan indrette din køkkenhave, så du får de bedste resultater. Vi bygger videre på 1. kur­sus­gang og skal bl.a. se på hvordan du kan blive selvforsynende til husbehov. Det handler om sædskifte, blandingskultur og den rigtige måde at dyrke både haven og drivhuset på.

Onsdag den 29. marts
Året rundt i økohaven. Hvad kan opleves og hvilke opgaver er der i haven og drivhuset i årets løb. Vi går i dybden med forkultivering i vindueskarm og drivhus, såning og plante­metoder og meget mere.
- Jens Juhl, underviser på havekurset
OM UNDERVISEREN
Jens Juhl har mere end 20 års praktisk og teoretisk erfaring med økologisk have­brug, og er sammen med Sølva Falgren forfatter til bøgerne: ”Økologisk have - selvforsyning til husbehov” (2011), ”Økohøns - selvforsyning til
husbehov” (2012) og ”Året rundt i økohaven” (2014).

TILMELDING
Tilmeld dig på Allerød Biblioteks hjemmeside senest den 1. marts. Det koster 100 kr. i alt at deltage på alle tre kursusgange.

Dytdyt - ska’ vi byt'?


- giv hvad du har - tag hvad du kan bruge
Det første byttemarked i Allerød sidste år var en succes! Den 1. april gentager vi arrange­mentet! Så du kan godt gå i gang med at finde tøj og ting i dine gemmer.

BYT TØJ OG TING
Alle har tøj og ting , de ikke længere bruger. Ved at bytte med hinanden kan vi spare penge og ressourcer. Det er godt for dig, din nabo og miljøet. Og så er det faktisk rigtigt hyggeligt.
Se mere om arrangementet HER . .