Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grønne nyheder 14. juni 2017

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...

ATP og IBM vandt cykelpræmier


I dag overrakte borgmester Jørgen Johansen årets cykelpræmier på Allerød Bibliotek.

”Vi cykler til arbejde”-kampagnen er slut for denne gang, og  holdkaptajnerne fra de 54 cykelhold var indbudt til en lille festlighed med præmieoverrækkelse, is og frugt. I alt har 547 deltagere dagligt trampet i pedalerne til og fra arbejde - uanset vejret.

Lodtrækningen
I lodtrækningen blandt alle cykelholdene vandt cykelholdet Mainframe Software fra IBM, hvor holdkaptajnen er Jørgen Riis Andersen. Præmien er lækkert cykelgrej fra Pauli Cykler for i alt 5.000 kr. Cykelholdet har valgt at donere gavekortet videre til Maglebjergskolen!

Cykelbattlen mellem de seks store
De 6 store virksomheder står til sammen for 70% af alle deltagerne her i Allerød. Igen i år har det været uhyggeligt tæt kørsel mellem de to bedste virksomheder. Det er NIRAS med 21,8% og ATP med 23,0%. Dermed vandt ATP battlen og får en præmie på 30 x Ren Cykel. Det er firmaet Ren Cykel som kommer ud til ATP en hel dag og klargør cykler, så de kan få endnu flere kolleger i sadlen. 

Efter overrækkelsen trak borgmesteren lod i cykelhjelmen blandt holdkaptajnerne om 10 gavekort til Pauli Cykler.

Flere cyklister
Det giver altid flere cyklister på cykelstierne med sådan en kampagne, for i gennemsnit er hver 10. deltager en ny cyklist, som fortsætter med at bruge cyklen til arbejde - også efter kampagnen. Det betyder mindst 50 nye kolleger på cykelstierne i Allerød - alene på grund af deltagernes engagement i kampagnen. Så det nytter noget at deltage - for på den måde får vi endnu flere op på cyklerne.

Giv plads til livet i din have - uden gift


Vi sætter fokus på livet i din have til AKTIV FRITID på gågaden den 19/8.

- I cafeen kan du smage insekter og vilde planter, og du kan måle naturværdien i din egen have.

- I dyrehjørnet kan dine børn finde alskens småkravl sammen med vores naturvejleder Bjørli.

I blomsterhjørnet kan du få engfrø og tips fra Allerøds  naturhave-ekspert Kurt Borella.

I fuglehjørnet kan du se redekasser til mange flere arter end musvitter og møde Allerød Fuglegruppe, som vil fortælle dig hvornår du får størst glæde af at fodre fuglene.
Sumpmejse - foto: Bjørli Lehrmann
Jørgen Riis Andersen fra IBM får diplom af  borgmesteren
ATP får diplom af  borgmesteren