Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grønne nyheder 20. september 2017

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...
Sumpmejse - foto: Bjørli Lehrmann
Pres æbler og få saft uden gift
- kom til  Æblets Dag for børnefamilier
lørdag den 7. oktober kl. 10-13
Offentlig afpresning ved Allerød Bibliotek :)

Sådan deltager du
Du kan presse dine egne æbler, og her foregår næsten alt ved håndkraft på en gammeldags presser:

Du skærer æblerne ud, moser og presser dem til den dejligste, friske most. Det eneste, du skal medbringe, er dine egne æbler samt flasker til opbevaring af saften - og måske din egen kniv.

Det er en god ide at vaske æblerne hjemmefra - og de rådne vil vi absolut ikke ha’!

Børnefamilierne presser æbler
Der er bestemt lagt op til en dejlig dag for hele familien. Det er en tradition, at Allerøds børnefamilier søger til arrangementet med æbler fra haven. Det kan godt gå hedt til, så vi vil prioritere børnefamilierne først - bare så du ved det ;-)

Æblepresningen er arrangeret af Vestre Hus Børnenaturcenter, Danmarks Naturfrednings-forening og mig.
Til de voksne er der marked med salg af lokale varer (honning, frugt og grønt, mel, planter m.m.). Der vil være foodtrucks med salg af fish’n’chips og crepes, kaffevogn samt en bod med salg af kandiserede æbler og andet godt til den søde tand.

Og så er der selvfølgelig æblekagekonkurrence, hvor Allerøds borgere kan deltage med deres bud på den bedste æblekage. Vinderen kåres af et dommerpanel, der bl.a. består af borg­mesteren, hvorefter alle kan få lov at smage på lækkerierne.

Allerød Bio runder dagen af med visning af filmen ’Æblet & ormen’.

. . . - følg med i lokalpressen. Det er Allerød Bibliotek som står for det forkromede overblik.
Gyldne dråber - Æblets Dag bliver STOR
Lige som sidste år bliver Æblets Dag rigtig stor - med æble- og høst-arrangementer for børn og barnlige sjæle flere steder i byen:

Cool børnehiphop med HipSomHap, halmballe­legeplads, ponyridning, æblelege, bogstavjagt, ansigtsmaling og workshop med bl.a. æbletryk.