Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grønne nyheder 14. juni 2018

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig.
Sumpmejse - foto: Bjørli Lehrmann

ATP og BWSC vandt cykelpræmier


I dag overrakte borgmester Karsten Längerich årets cykelpræmier ved Allerød Bibliotek.

”Vi cykler til arbejde”-kampagnen er slut for denne gang, og  holdkaptajnerne fra de 60 cykelhold var indbudt til en lille festlighed med præmieoverrækkelse, is og frugt. I alt har 590 deltagere dagligt trampet i pedalerne til og fra arbejde - uanset vejret.


Lodtrækningen
I lodtrækningen blandt alle cykelholdene vandt Corporate Finance fra BWSC, hvor holdkaptajnen er Dorte Glenville.

Præmien er lækkert cykelgrej fra Pauli Cykler for i alt 5.000 kr. Borgmesteren trak desuden lod i cykelhjelmen blandt de fremmødte holdkaptajner om 10 gavekort til Pauli Cykler.


Cykelbattlen mellem de seks store
De 6 største virksomheder står til sammen for 75% af alle deltagerne her i Allerød.

I år har vinderen virkeligt trukket fra og sat alle de andre på bakken: Hele 28,2% af virksomhedens medarbejdere cykler med.

Dermed vandt ATP battlen og får en præmie på 30 x Ren Cykel. Det er firmaet Ren Cykel som kommer ud til ATP en hel dag og klargør cykler, så de kan få endnu flere kolleger i sadlen.

Og det er der brug for. Der er nemlig ikke er for mange P-pladser til biler på ATP. Derfor har firmaet lavet lidt mere lækre cykelforhold, fx nye cykelstativer indendørs i aflåst lokale og det almene cykelskur er blevet udvidet.

Allerede sidste sommer udvidede firmaet cykelkampagnen til at vare hele sommeren med interne konkurrencer. Det har givet  adskillige nye mega seje cykelentusiaster, som cykler hele året rundt uanset vejrforhold.


Flere cyklister
Det giver altid flere cyklister på cykelstierne med sådan en kampagne, for i gennemsnit er hver 10. deltager en ny cyklist, som fortsætter med at bruge cyklen til arbejde - også efter kampagnen.

Det betyder måske 60 nye kolleger på cykel­stierne i Allerød - alene på grund af deltagernes engagement i kampagnen. Så det nytter noget at deltage - for på den måde får vi endnu flere op på cyklerne.
Pernille Lund Nielsen og cyklister fra ATP får
diplom og præmie af  borgmesteren
Dorte Glenville fra BWSC får
diplom og præmie af  borgmesteren