Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grønne nyheder 9. oktober 2018

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig.
Sumpmejse - foto: Bjørli Lehrmann

Vi ønsker et bæredygtigt Allerød


Borgerne gav deres bedste ønsker til en bæredygtig udvikling til Aktiv Fritid.

”Jeg ønsker mig køkkenhaver til skoler og børnehaver, så børnene kan lære hvor maden kommer fra”. Det skortede ikke på gode ideer fra borgerne, som besøgte foreningen Grøn Guide på Aktiv Fritid den 18. august. Efter at gæsterne havde taget deres egen grønne test, gav mange af dem deres mening til kende om udviklingen i Allerød, og der er ingen tvivl. Den skal være bæredygtig!

Bæredygtig - men hvordan?

Det er måske ikke så let at komme med gode eksempler på hvordan udviklingen skal være bæredygtig. Men her blev de aktive fra foreningen Grøn Guide ret overraskede. For det væltede ind med gode ideer. Alle skrev deres bedste ide ned på et æblekort, som så blev hængt op i et stort træ på standen. Nu er æblehøsten i hus og de aktive har sorteret de 70 æblekort, så vi kan se et mønster:

Haver hitter

Der ingen tvivl om at grønne områder til børn og voksne er populært:  30 % svarede at de ønsker flere grønne kommunale aktiviteter. Det spænder lige fra skolehaver over folkeparker og naturlegepladser til fællesskaber omkring landbrug og dyrehold.

Vi vil sortere vores affald

”Vi er tilflyttere fra en kommune, hvor det var helt naturligt at sortere affaldet direkte ved vores hus - det vil vi rigtig gerne fortsætte med”. Sådan fortalte en af gæsterne, og hun var ikke alene om det ønske. Hver femte besøgende på standen skrev det ønske. For de fleste er det nemlig en helt konkret mulighed for selv at gøre en forskel i hverdagen. Heldigvis bliver det snart til virkelighed, for næste år bliver kommunens nye affaldssystem rullet ud ved alle boliger.

Cykelforkælelse ønskes

Der er allerede turbo på de nye og renoverede cykelstier i Allerød, og det er noget som de besøgende satte pris på. Hver tiende ønsker sig gode cykelstier og ikke mindst gode parkeringsmuligheder for cyklerne - og en ladestander til elbiler i bymidten.
Borgmesteren får æblekortene serveret

Alle æblekortene med de bæredygtige ideer har fået et nyt hjem. De er blevet overrakt til borgmesteren og byrådet, som har sat gang i en fælles visionsproces. Foreningen Grøn Guide serverede derfor hele kurven med æbleideer for borgmesteren på Æblets Dag i lørdags den 6. oktober foran Allerød Bibliotek.