Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grøn nyhed 14. august 2019

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...

Mit bæredygtige forbrug


”Jeg køber kun det, jeg har brug for - og jeg sorterer mit affald”

Sådan vil flere af svarene fra borgerne sikkert falde, når de besøger Den Grønne Guide på Aktiv Fritid lørdag den 17/8.

Test dine vaner

I cafeen kan du teste dine forbrugs­vaner sammen med en af de frivillige. Og vi bliver alle klogere på hvordan vi hver især kan skubbe på den grønne omstilling med vores daglige vaner.

Affald kommer af indkøb
Vi har besøg i standen: Allerød Kommune kommer og viser den nye sortering frem. Du kan se de nye beholdere og få at vide hvor rent syltetøjsglasset skal være før det ryger i beholderen.

Egen skræl i egen have

Det bedste er hvis alt det grønne køkken- og haveaffald kan blive der hjemme. Nærings­stofferne gør gavn i komposten og vi sparer kørslen. Bjørli fra Vestre Hus Børnenatur­center kommer og hjælper børnefamilierne med at finde spændende smådyr fra en særlig fin kompostbeholder.

Cafe Forbrug naturen
I vores cafe kan du smage på forskelligt hjemmelavet kompot og marmelade lavet af naturens egne produkter - dét er bæredygtigt!

Find opskrifterne HER . .
Ansvarligt forbrug er et verdensmål

Dit bæredygtige forbrug hænger sammen med de vigtige 17 verdensmål, og netop nr. 12 hedder ”Ansvarligt forbrug og produktion”.

Derfor har vi lavet plakater sammen med butikker i byen, som går ind for genbrug og reparation: Walenthin, Skomageren, Click, Electronic Care, Red Barnet, Røde Kors, Menighedshuset, Spildopmagerne på Gladgaarden.

Spørg os på standen, hvis du vil vide hvordan netop de butikker bidrager til at løfte verdensmål nr. 12.


Mød os foran Izumi :)