Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grøn nyhed 20. februar 2019

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...
Sumpmejse - foto: Bjørli Lehrmann

Sådan får du fugle i kassen


Foråret er godt i gang, og fuglene har længe ledt efter det bedste sted at bo.

Fugle i haven skaber liv og hygge, og jo flere fugle, der er i haven, des mindre er risikoen for insekt­plager. Fuglenes vigtigste fødeemner er bladlus, larver og orme, og der er brug for mange småfugle, hvis man skal undgå orm­­ædte æbler og larvespind i hækken. Men hvordan er det så lige, at man får fuglene til at etablere sig i de kasser, man rent faktisk har sat op?

Gode råd til fuglekasser
Det betyder noget, hvordan du vender kassen.
Hullet skal helst pege i nordøstlig retning.

Hvis du vender kassen i den modsatte retning, altså sydvest, er der risiko for, at der bliver ste­gende hedt inde i kassen. Der kan nemt blive så varmt, at enten æg eller unger dør af hede­slag. Fuglene ved instinktivt godt, at det hænger sådan sammen og vælger derfor kassen fra.

Kom mos i bunden: Du kan gøre det mere attraktivt for fuglene at flytte ind, hvis du har lagt noget i bunden af kassen, for eksempel lidt mos eller lidt tørt hø.

Sæt kassen i øjenhøjde: Erfaringen viser, at fuglene ofte foretrækker kasser, hvor indgangs­hullet er placeret i 160-200 centimers højde.

Kom og lav din egen fuglekasse med dine børn lørdag den 16. marts


Hvor og hvornår

Pladsen ved Allerød Bibliotek
lørdag d. 16. marts kl. 10.00-13.00.
Der er gratis adgang, og det er ikke nødvendigt at afhente billet.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Den Grønne Guide i Allerød, Allerød Fuglegruppe, Vestre Hus Børnenaturcenter og Danmarks Naturfredningsforening.