Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grøn nyhed 17. februar 2020

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...
Livestream med Jonathan Safran Foer
AFLYST
Livestream fra Den Sorte Diamant - den store New York-forfatter Jonathan Safran Foer i samtale med tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard om sin nye bog, Vi er vejret, som udkommer på dansk til marts.

Klimaforandringerne har gjort sit indtog i litteraturen, hvor nu også forfatterne tager stilling til det allestedsværende emne og præsenterer deres bud på løsninger. Jonathan Safran Foer er gæst i Den Sorte Diamant til en samtale med tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard om sin helt nye nonfiction-bog, We are the Weather, som netop sætter fokus på klimaforandringerne.

Jonathan Safran Foer fik sit store gennembrud i 2001 med debutbogen Alting bliver oplyst. Sidenhen er han blevet kendt for sit utraditionelle greb om både historiske og private traumer.

Essays om kødproduktion
I 2009 udkom nonfiction-bogen Om at spise dyr, som markerede Foers skift til en mere faglitterær genre. Essaysamlingen portrætterer den industrialiserede kødproduktion i USA og stiller spørgsmålstegn ved det at spise kød.

Klimakampen starter ved morgenbordet
We are the Weather udkommer på dansk d. 2. marts med titlen Vi er Vejret. Her tager han fat på et af de helt store spørgsmål, som mange af os kæmper med.

For hvad kan vi selv gøre, når det kommer til klimaforandringer? Kan vi indlede vores kamp mod klimaforandringerne ved hjælp af noget så simpelt som kniv og gaffel? Behøver vi at tage en kold tyrker fra al kød? Eller begynder det hele med, hvad vi spiser - og ikke spiser - til morgenmad?!
Hvor og hvornår
Allerød Bibliotek
tirsdag d. 17. marts kl. 20
Der er gratis adgang, men du skal bestille billet på Allerød Bibliotek HER . . .

Livestream samtalen afholdes i samarbejde med Allerød Bibliotek.