Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grøn nyhed 26. februar 2020

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...
Sådan får du fugle i kassen -AFLYST
Den varme vinter gør at fuglene har længe ledt efter det bedste sted at bo.

Fugle i haven skaber liv og hygge, og jo flere fugle, der er i haven, des mindre er risikoen for insekt­plager. Fuglenes vigtigste fødeemner er bladlus, larver og orme, og der er brug for mange småfugle, hvis man skal undgå orm­­ædte æbler og larvespind i hækken. Men hvordan er det så lige, at man får fuglene til at etablere sig i de kasser, man rent faktisk har sat op?

Gode råd til fuglekasser
Det betyder noget, hvordan du vender kassen.
Hullet skal helst pege i nordøstlig retning.

Hvis du vender kassen i den modsatte retning, altså sydvest, er der risiko for, at der bliver ste­gende hedt inde i kassen. Der kan nemt blive så varmt, at enten æg eller unger dør af hede­slag. Fuglene ved instinktivt godt, at det hænger sådan sammen og vælger derfor kassen fra.

Kom mos i bunden: Du kan gøre det mere attraktivt for fuglene at flytte ind, hvis du har lagt noget i bunden af kassen, for eksempel lidt mos eller lidt tørt hø.

Sæt kassen i øjenhøjde: Erfaringen viser, at fuglene ofte foretrækker kasser, hvor indgangs­hullet er placeret i 160-200 centimers højde.
Kom og lav din egen fuglekasse med dine børn lørdag den 21. marts
Lav din egen fuglekasse sammen med dine børn eller børnebørn. Vi har materialerne. I laver arbejdet. Tag gerne høreværn med - det larmer når vi sømmer kasserne sammen.

Hvor og hvornår

Pladsen ved Allerød Bibliotek -
AFLYST
lørdag d. 21. marts kl. 10.00-13.00.
Der er gratis adgang, og du skal ikke hente billet. Men du skal ha børn med!

Arrangementet afholdes i samarbejde med Allerød Bibliotek, Allerød Fuglegruppe, Vestre Hus Børnenaturcenter og Danmarks Naturfredningsforening.