Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grøn nyhed 31. marts 2020

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...
Kompost, kvas og corona

Haven og fuglene kalder! Det smukke solskinsvejr og de mange som må blive hjemme giver os rig lejlighed til at arbejde i haven. Det er godt for sjæl og krop.

Kompost
Du kan fx grave lidt i din kompostbeholder og bruge den gode og kraftige kompost i din køkkenhave. Pas på de nye sarte spirer og bland gerne komposten op med rigeligt grus eller sand. Du kan også lægge kompost direkte på jorden under frugttræerne og bærbuskene, så regner næringen stille og roligt ned til rødderne.

Orm til komposten
Det er en god kombination at bruge det våde grønne køkkenaffald sammen med det mere tørre haveaffald i kompostbeholderen - så får komposten både struktur og ilt og næring til omsætningen.

Hvis du ikke allerede har orm i komposten, så plejer jeg at uddele dem gratis fra Genbrugspladsen på denne årstid - det er
AFLYST i år.

Du kan dog ganske nemt dele orm med din nabo: Skrab det øverste affald lidt til side - så ligger der sikkert masser af orm, og bare en håndfuld er nok til at pode den næste beholder.

Se mere om min kompostvejledning her. .

Kvas og grene
Brug kvas og grene i et stille hjørne af haven  her kan pindsvin og en masse andre små dyr bo. Du kan også lave et flot grenhegn ligesom bonderøven!

Drop din tur til Genbrugspladsen!
Du kan IKKE få orm eller kompost der.

Norfors anbefaler, at man kun kører på genbrugspladsen, hvis der er et uopsætteligt behov. Læs mere her . .

Så udsæt din tur til Genbrugspladsen
Hold egen skræl i egen have :)

Gratis haveplakat
HER  kan du se mange flere ideer til dit havearbejde . .

Du kan downloade en fin haveplakat.
Plakaten kan du også få gratis hos mig, når Miljøkontoret og Allerød Bibliotek åbner igen.