Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grøn nyhed 22. oktober 2020

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...
Alle Børn Cykler - Hvem vandt?
Skoleklasser på Lillevang og Blovstrød er de sejeste.

De 20 elever i 3.d På Lillevang Skole og de 25 elever i 6.a på Blovstrød Skole er ret seje til at cykle: De to klasser har simpelthen cyklet mest  og med cykelhjelm på hovedet.

Dermed kommer de to klasser på hver deres førsteplads og vinder hver 2.000 kr. direkte til klassekassen.

Eleverne i 3.d på Lillevang Skole har simpelthen alle sammen cyklet hver eneste dag i kampagnen med hjelm på hovedet. De har derfor opnået det maksimale antal point.

Eleverne i 6.a på Blovstrød Skole følger ganske tæt efter og ligger som den bedste blandt de store klasser i hele kommunen.

Afgørelsen var ikke nem, da adskillige klasser i Allerød lå næsten helt i toppen med deres deltagelse.

I Allerød Kommune har alle de tilmeldte klasser flere chancer for at vinde.
Ud over landspræmierne er der en lokal præmie både til de små klasser og en præmie til de store klasser.

Cyklistforbundet i Allerød og Den Grønne Guide udlover nemlig to præmier på hver kr. 2.000,- til de klasser, der får cyklet sig til flest point.

Den ene vinder finder vi blandt de deltagende 0. - 5. klasser, og den anden vinder finder vi blandt skolernes ældste klasser.

Nikolaj Bührmann er formand for Allerøds Børn- og Skoleudvalg, så i morges overraskede han sammen med Cyklistforbundet eleverne  og cyklede helt ind i klasserne for at overrække præmierne.

Alt i alt deltog der 92 klasser med mere end 2.000 elever fra skolerne i Allerød. De cyklede til sammen 11.218 cykeldage og havde alle sammen hjelm på hovedet på stort set hver eneste cykeltur, nemlig 11.175 dage.

Stort til lykke til vinderklasserne!

Se evt. mere om kampagnen på www.abc-abc.dk