Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk

Grøn nyhed 14. april 2021

Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...
Vi cykler til arbejde - også fra hjemmekontoret
Ta' cyklen i maj og vind en el-cykel

Cyklistforbundets forårskampagne VI CYKLER TIL ARBEJDE får hvert år tusindvis af kollegaer til at inspirere hinanden til at cykle mere. Som noget nyt kan der i år også cykles med fra hjemmekontoret.

Her i april opfordrer Den Grønne Guide arbejdspladserne til at stille et hold til den årlige cykelkampagne, hvor man på holdbasis konkurrerer på flest cykeldage i maj.

Man tilmelder sig i hold på 2-16 kollegaer på www.vcta.dk. Jo flere dage holdet cykler i maj, desto flere lodder får holdet til den afsluttende lodtrækning om årets hovedpræmie: En elcykel af det hollandske kvalitetsmærke Gazelle til alle på vinderholdet. Alle deltagere vinder på sundhed og klima!

Nemt at være med
Corona eller ej - årets VI CYKLER TIL ARBEJDE er vigtigere end nogen sinde, mener både Den Grønne Guide og Cyklistforbundet.

Der kan nemlig også cykles med fra hjemme-kontoret. Alle deltagere får en miniguide med ideer til at komme op på cyklen fra hjemme-arbejdspladsen og holde den fælles holdgejst oppe. Fx kan man aftale, at alle tager en cykeltur efter frokost sammen hver for sig. Alle virksomheder får desuden en afsluttende oversigt over de opnåede sundheds- og klima-effekter af medarbejdernes cykelindsats.

Den Grønne Guide håber, at mange arbejds-pladser stiller hold til kampagnen og bruger det som anledning til at styrke ikke bare egen sundhed, men også fællesskabet og humøret på arbejdspladsen.
De største battler
Her i Allerød har vi en tradition med en battle:
De fire største virksomheder konkurrerer om
hvem der kan få forholdsmæssigt flest med i
kampagnen.

De fire største virksomheder er:
ATP
BURMEISTER & WAIN SC
NIRAS
WSA/WIDEX

Du skal ikke cykle hele vejen
Er man blandt dem, som tager ind på arbejde,
behøver man ikke cykle hele vejen for at
deltage. Det er nok, hvis man cykler til tog
eller bus for at tage offentlige transportmidler
resten af vejen.

Cyklistforbundet kører i år kampagnen for 25.
gang. Gennem årene har op mod en million
danskere cyklet sommeren i møde og sammen
med kollegaerne fået stærke oplevelser med
kampagnen. Hvert år deltager typisk 6-700
medarbejdere fra arbejdspladser i Allerød
Kommune.