Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: gikl@alleroed.dk
Grøn nyhed 18. august 2021
Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...
Skolekøkkenhaver i Lynge

Nu har jeg genbesøgt de nye køkkenhaver på Lynge Skole sammen med 3.b.

Høsten er i gang og der dufter af friske gulerødder når eleverne trækker dem op. Ind i mellem smager og dufter de på solbær, efterårshindbær og persille og mange andre køkken- og krydderurter. Om kort tid skal kartoflerne høstes.

Eleverne har selv været med til at plante og så det hele, den gang de gik i 2. klasse. Nu er tiden kommet til at høste og kompostere, så haverne bliver klar til den nye årgang 2. klasse.

Det er første gang at de økologiske skole­køkken­haver er i brug i så stor en skala. Der er en helt klar pædagogisk linje, fortæller de voksne tovholdere Tina og Peter:

Den ene årgang sår og høster og overdrager haverne til den næste årgang. Elevernes sanser er i centrum: De skal både se, lugte, smage og mærke på deres egne produkter. Og de skal bruge dem i skolekøkkenet.

Endelig skal de meget gerne tage deres erfaringer med hjem og fortælle deres forældre hvor vigtig og sjovt det er at dyrke sin egen mad. Og så hjælper det klimaet og miljøet.

For enden af køkkenhaverne står en stort bed der summer af bier og sommerfugle. Her er der plads til de vilde blomster sammen med bl.a. honningurt.
Bier og sommerfugle i insektbeddet
Høsten er i gang