Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: gikl@alleroed.dk
Grøn nyhed 27. oktober 2021
Hvis du har gode ideer til de grønne nyheder, så tøv ikke med at maile til mig. Det kan du gøre her...
Alle Børn Cykler - hvem vandt?
Skoleklasser på Kratbjerg og Blovstrød er de sejeste

De 16 elever i 7.b på Kratbjergskolen, Engholm Skole og de 16 elever i 4.a på Blovstrød Skole er ret seje til at cykle: De to klasser har simpelthen cyklet mest - og med cykelhjelm på hovedet.

Dermed kommer de to klasser på hver deres førsteplads og vinder hver 2.000 kr. direkte til klassekassen.

Eleverne i 4.a på Blovstrød Skole har næsten alle sammen cyklet hver eneste dag i kampagnen - med hjelm på hovedet. De har derfor opnået tæt på det maksimale antal point.

Eleverne i 7.b på Kratbjergskolen, Engholm  følger ganske tæt efter og ligger som den bedste blandt de ældste klasser i hele kommunen.

Afgørelsen var ikke nem, da adskillige klasser i Allerød lå næsten helt i toppen med deres deltagelse.

I Allerød Kommune har alle de tilmeldte klasser flere chancer for at vinde. Ud over landspræmierne er der en lokal præmie både til de små klasser og en præmie til de ældste klasser.

Cyklistforbundet i Allerød og Den Grønne Guide udlover nemlig to præmier på hver kr. 2.000,- til de klasser, der får cyklet sig til flest point.

Den ene vinder finder vi blandt de deltagende 0. - 5. klasser, og den anden vinder finder vi blandt skolernes ældste klasser.

Så i dag overraskede Cyklistforbundet og jeg eleverne om morgenen og overrakte præmierne direkte til klasserne.

Alt i alt deltog der 89 klasser med mere end 2.000 elever fra skolerne i Allerød. De cyklede til sammen 8.968 cykeldage og havde alle sammen hjelm på hovedet på stort set hver eneste cykeltur, nemlig 8.945 dage.

Stort til lykke til vinderklasserne!

I øvrigt var Dirch Oscar Bille Tønder fra 2. klasse på Lynge Skole blandt finalisterne til at blive årets børnecyklist. Cyklistforbundet har præmieret ham med et gavekort til en biograftur for to med sodavand og popcorn.

Se mere om kampagnen på www.abc-abc.dk
7.b på Kratbjergskolen, Engholm får deres præmie af Ole Buch-Rasmussen, formand for Cyklistforbundet i Allerød.
Vi nåede lige at fange 4.a på Blovstrød Skole og give dem deres præmie, inden de cyklede ud til Vestre Hus Børnenaturcenter.