Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk
Genbrug
Tænk over at der ikke burde være noget der hedder affald. I stedet for skal vi se det vi ikke længere har brug for som en ny ressource.

Når du selv har noget du ikke skal bruge længere, bør det havne hos Red Barnet, Røde Kors eller hos Spildopmagerne (se nedenfor) eller på Genbrugspladsen i Vassingerød.
Læs mere om Genbrugspladsen her ...Det mest miljøvenlige er slet ikke at bruge noget. Det næstbedste er at bruge tingene igen og igen. Det har vi heldigvis tre gode foreninger til at hjælpe os med:


Red Barnet
Red Barnets Genbrugsbutik ligger på Fritz Hansensvej 31 (Genbrugshjørnet) - lige bag Røde Kors Butikken, og er lige stedet for dig, der går efter et godt køb af kvalitetstøj, udstyr og legetøj til børn 0-12 år. Se mere på https://www.facebook.com/redbarnetgenbrugalleroed


Røde Kors
Røde Kors’ genbrugsbutik med tøj ligger lige over for biblioteket, og her kan du finde gode sager til både hverdag og fest.
Læs mere om Røde Kors butikken i Allerød her …


Spildopmagerne
Spildopmagerne indsamler effekter til det store loppemarked på Gladgaarden i Lynge, som bl.a. har åbent hver tirsdag kl. 19-20:30.
Læs mere om Spildopmagerne og Gladgaarden her …


Byttemarked
Hvert forår afholder vi et byttemarked på Allerød Bibliotek.
Læs mere her om vores byttemarked ...

Tegning af Carsten Graabæk