Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: dgga@dgga.dk

Kursus: Selvforsyning til husbehov

Kursus om økologisk og klimavenligt havebrug - kom tidligt i gang


Mangler du ideer til, hvordan du får mest ud af din økologiske have?
Vil du gerne undgå at bruge kemi i din have?
Vil du , og gerne dyrke så klimavenligt som muligt?

Kurset er for alle, der har lyst til at dyrke haven uden brug af kunstgødning og sprøjtegifte, og gerne vil have et godt resultat ud af havearbejdet og se dyrelivet udfolde sig. Alle kan deltage, det kræver ingen forud­sætninger andet end lysten til at være med.


HVOR OG HVORNÅR
Kurset afholdes over tre onsdage på Allerød Bibliotek: 15., 22. og 29. marts 2017 kl. 19. til ca. 21.30. Kurset er et sammenhængende forløb, og det er derfor ikke muligt at melde sig til enkelte aftener.


PROGRAM
Onsdag den 15. marts
Den første kursusgang vil være en introduktion til de økologiske principper omkring gødning og jordforbedring. Vi gennemgår fremstilling af kompost, gødning af planteudtræk og grøntgødningsplanter.

Onsdag den 22. marts
Den økologiske køkkenhave er et kapitel for sig. Denne aften vil give inspiration til, hvordan du kan indrette din køkkenhave, så du får de bedste resultater. Vi bygger videre på 1. kursusgang og skal bl.a. se på hvordan du kan blive selvforsynende til husbehov. Det handler om sædskifte, blandingskultur og den rigtige måde at dyrke både haven og drivhuset på.

Onsdag den 29. marts
Året rundt i økohaven. Hvad kan opleves og hvilke opgaver er der i haven og drivhuset i årets løb. Vi går i dybden med forkultivering i vindueskarm og drivhus, såning og plante­metoder og meget mere.
Tilmelding
Tilmeld dig på Allerød Biblioteks hjemmeside senest den 1. marts. Det koster 100 kr. i alt at deltage på alle tre kursusgange.
Gå til bibliotekets tilmeldingsside HER . .
- om underviseren
Jens Juhl har mere end 20 års praktisk og teoretisk erfaring med økologisk havebrug, og er sammen med Sølva Falgren forfatter til bogen: ”Økologisk have - selvforsyning til husbehov” udgivet april 2011 og ”Økohøns - selvforsyning til husbehov” udgivet april 2012 og ”Året rundt i økohaven” fra 2014 på Forlaget Koustrup & Co.