Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk
Hjemmekompost - ofte stillede spørgsmål
Hvor får man kompost-orm?
Det nemmeste er at få nogen fra naboens kompost. Kompostorm er som regel 8-12 cm lange, er rødbrune med lysegule ringe og snor sig ivrigt. Ofte ligger de i den varme sæson i klumper lige under det nyeste grønne affald. En lille håndfuld er nok, de formerer sig hurtigt. Hver forsommer uddeler jeg gratis kompostorm fra Genbrugspladsen  få min nyhedsmail - så er du altid opdateret. Du kan også købe kompostorm på nettet.

Må der komme brød og kogte grøntsager i komposten?
Mindre mængder af brød og kogte grøntsager går fint i beholderen, hvis du har en lukket beholder. Allerød Kommune har udgivet en sorteringsvejledning, som kan downloades her ...
Kan man få bio-poser der kan omsættes direkte i komposten?
Flere har efterlyst bio-poser til det grønne affald i køkkenet - dvs. poser som kan kom-postere med i beholderen. Find dem på nettet eller spørg efter dem i supermarkedet. BEMÆRK: Kun poser af organisk materiale som papir kan nedbrydes i komposten. Såkaldte bioposer eller bionedbrydelige poser kan IKKE komposteres hjemme- de bliver let til mikroplast!

Derhjemme tømmer jeg bare baljen med grøntsagsskræller og jordvand direkte i be-holderen - så skåner jeg også afløbet for jord.