Den Grønne Guide i Allerød       Skovensvej 4 (på biblioteket, 2. sal), 3450 Allerød      Tlf.:  2986 3250       Email: toda@alleroed.dk
Ta' gåbussen til skole
Klokken ringer ude på vejen, - 2 børn, iført trafiksikre neongule refleksarmbind, kommer ud fra hver sit hus, lægger deres skoletasker i en trækvogn, og slutter op i gåbussen, som fortsætter til næste stoppested.

Hvad er en gåbus?
En gåbus består af fire til otte børn, der sammen med en voksen ’chauffør’ går sammen til skole langs en fast rute med aftalte stoppesteder. Bussen sammensættes af skoleelever, der bor i nærheden af hinanden. Forældre (eller bedsteforældre?) skiftes til at være chauffører. Børnene kommer først og fremmest fra børnehaveklassen og 1. klasse.

Sikker i trafikken

Hvert fjerde barn bliver for tiden kørt i bil til skole, og der giver selvfølgelig trafikproblemer ved skolerne lige før klokken 8 om morgenen. Med gåbusserne håber vi at tage brodden af den værste trafik. Børnene kommer sikkert til skole. Og de får en god start på dagen med luft, motion og en snak med kam-meraterne, samt træning i trafik i stedet for at starte dagen på bagsædet af bilen. Endelig får forældrene mere tid til sig selv om morgenen.
Hent din egen gåbus
Du kan hente din egen gåbus her ...

Hvis du er ved at starte en ny gåbus, så må du meget gerne sende en besked til Den Grønne Guide her ...